RECHTSGEBIEDENMediation in vastgoed

Mediation is niet vaag en soft maar effectief en snel.

MEDIATION

Mediation in vastgoed is een vorm van conflicthantering, waarbij een neutrale mediator partijen begeleidt om vanuit hun eigen belangen tot een gezamenlijke optimale oplossing te komen. Omdat het vastgoedrecht een zeer specifiek vakgebied is waar partijen elkaar vaker tegenkomen en nodig hebben, heeft mr. Annemarie Govers van Amstel Advocaten zich toegespitst op mediation in vastgoed.

Ook rechtbanken werken tegenwoordig met rechters die tot mediator zijn opgeleid. De rechtbank kan dan ook tegenwoordig bepaalde zaken selecteren, die zich volgens haar lenen voor mediation (vaak voorkomend in het burenrecht en vastgoedrecht). Als dit het geval is dan vraagt de rechtbank aan partijen of zij eventueel zouden willen kiezen voor een GOO-zitting (procedure Gericht Op Oplossing). Tijdens een dergelijke zitting neemt de rechtbank meer tijd voor de zaak en wordt er meer tijd uitgetrokken om partijen zelf aan het woord te laten. Op deze wijze is door Amstel Advocaten al menig zaak ter zitting met een proces verbaal van schikking, tot een goed einde gebracht.

DIRECT IN CONTACT MET EEN MEDIATOR?

Neem contact op met Annemarie
Neem contact op met Annemarie
mediation in vastgoed

LEES HIER ONZE LAATSTE BLOGARTIKELEN OVER MEDIATION IN VASTGOED

Overlast en hinder van de buren

Hinder van de buren?

Het komt regelmatig voor dat buren hinder en overlast van elkaar ondervinden. Zij het door geluidshinder, stankoverlast of bijvoorbeeld door ...
Verder Lezen

OVERIGE SPECIALISATIES:

GRATIS ADVOCAAT?

Amstel Advocaten:

Panamalaan 112
1019 AZ Amsterdam

tel:+31 (0)20-5289030
fax:+31 (0)20-5289618

email:info@amsteladvocaten.nl