Address:34 Newton St, Chicago

Categorieën

Facebook
Linkedin

Onze specialisaties

https://www.amsteladvocaten.nl/wp-content/uploads/2021/11/2716A4DD-32B6-4A18-8AF9-038288CD3FA7-640x360.jpeg

RechtsgebiedenWij zijn gespecialiseerd in de volgende rechtsgebieden:

Wij richten ons zowel op ondernemers als particulieren. Wij zijn een boutique kantoor gespecialiseerd in civiel vastgoedrecht. Onze niches zijn huurrecht, bouwrecht, burenrecht en VvE-recht. Denk verder aan erfdienstbaarheden en problematiek omtrent verjaring.
Bijna iedereen die een pand verbouwt, of je nou aannemer bent of opdrachtgever, heeft te maken met een aannemingsovereenkomst. Tussen aannemer en opdrachtgever kúnnen geschillen ontstaan. Bijvoorbeeld als de aannemer gebrekkig werk levert of de opdrachtgever onterecht niet betaalt. Het is belangrijk tijdig actie te ondernemen. Aarzel niet om contact op te nemen.
Het burenrecht betreft vaak vraagstukken omtrent de erfgrens, een erfdienstbaarheid, hinder, schade door verbouwingen of bijvoorbeeld geschillen over eigendom vanwege verjaring. Zowel particulieren als VvE's en bedrijven lopen tegen deze problemen aan. Amstel Advocaten is de specialist op het gebied van burenrecht en is goed op de hoogte van de laatste jurisprudentie.
De vastgoedpraktijk leert dat met een goed contract veel geschillen zijn te voorkomen. Denk aan geschillen over een koopakte, een overeenkomst van opdracht met een makelaar of de aanneemovereenkomst. Specifieke contracten vereisen specifieke kennis van het recht en de marktontwikkelingen. Amstel Advocaten heeft deze kennis in huis en kan u ook bijstaan bij het opstellen van een goed contract.
Amstel Advocaten is goed in het incasseren van geldvorderingen op kosten van de schuldenaar. Het is de kunst om te incasseren zonder procedure. Amstel Advocaten sommeert standaard met een concept dagvaarding, onder druk waarvan uw debiteur veelal de hoofdsom plus rente en kosten voldoet.
Amstel Advocaten heeft 30 jaar ervaring binnen het huurrecht. Huurders en verhuurders, makelaars en beheerders van woningen en bedrijfsmatig onroerend goed behoren tot onze clientèle. Wij adviseren u bij het opstellen van huurovereenkomsten en staan u bij in het voeren van procedures.De Amstel Advocaten adviseren en procederen niet alleen in dit rechtsgebied maar geven ook cursussen aan bijvoorbeeld vastgoed beheerders.
Omdat men elkaar in het vastgoed regelmatig blijft tegenkomen, heeft Amstel Advocaten zich toegespitst op conflictbemiddeling in vastgoedzaken. Wij staan bijvoorbeeld erfgenamen bij die eigenaar van een of meerdere panden zijn geworden en het niet eens worden over de verkoop. Wij kunnen dit proces begeleiden zodat een gang naar de rechtbank wellicht niet meer nodig is.
Bij civiel vastgoedrecht kunt u denken aan het huurrecht, het VvE-recht, bouwrecht en het burenrecht. Het vastgoedrecht biedt verder nog bijzonderheden zoals de problematiek rondom vastgoedtransacties, veilingen en het beslag leggen op en het executeren van onroerend goed. Onze advocaten hebben veel ervaring en affiniteit met vastgoed en de Amsterdamse vastgoed markt.
De VvE is een veelbesproken onderwerp onder Amsterdammers. Het VvE-recht roept veel vragen op over bijvoorbeeld hinder, vakantieverhuur, onderhoud van het pand, gemeentelijke aanzegging tot funderingsherstel en de besluitvorming hieromtrent. De Amstel Advocaten adviseren en procederen niet alleen in dit rechtsgebied maar geven ook presentaties aan bijvoorbeeld grote VvE's en belangenorganisaties.

Een greep uit onze zakelijke opdrachtgevers

Stel uw vraag
close slider