Onze specialisaties

https://www.amsteladvocaten.nl/wp-content/uploads/2021/11/2716A4DD-32B6-4A18-8AF9-038288CD3FA7-640x360.jpeg

RechtsgebiedenWij zijn gespecialiseerd in de volgende rechtsgebieden:

Wij richten ons zowel op ondernemers als particulieren. Wij zijn gespecialiseerd in vastgoed, burenrecht, VvE-recht, huurrecht, bouwrecht, erfdienstbaarheden en problematiek omtrent verjaring.
Bijna iedereen heeft weleens te maken met een aannemingsovereenkomst. Immers, verbouwwerkzaamheden variëren van schilderwerk tot funderingsherstel van een pand. Tussen aannemer en opdrachtgever kúnnen geschillen ontstaan. Bijvoorbeeld de aannemer levert gebrekkig werk of de opdrachtgever betaalt niet. Wij helpen u verder.
Het burenrecht gaat over problemen met betrekking tot de erfgrens, een erfdienstbaarheid, hinder, schade door verbouwingen of bijvoorbeeld geschillen over eigendom vanwege verjaring. Zowel particulieren als VvE's en bedrijven lopen tegen deze problemen aan. Amstel Advocaten heeft veel ervaring in het burenrecht en is goed op de hoogte van de laatste jurisprudentie.
De vastgoedpraktijk leert dat met een goed contract veel geschillen zijn te voorkomen. Denk aan geschillen over een koopakte, een overeenkomst van opdracht met een makelaar of de overeenkomst van aanneming van werk. Specifieke contracten vereisen specifieke kennis van het recht en de marktontwikkelingen. Amstel Advocaten heeft deze kennis in huis en kan u bijstaan bij het opstellen van een goed contract.
Amstel Advocaten is goed in het incasseren van geldvorderingen op kosten van de schuldenaar. Het is de kunst om te incasseren zonder procedure. Amstel Advocaten sommeert standaard met een concept dagvaarding, onder druk waarvan uw debiteur veelal de hoofdsom plus rente en kosten voldoet.
Amstel Advocaten heeft 30 jaar ervaring binnen het huurrecht. Huurders en verhuurders, makelaars en beheerders van woningen en bedrijfsmatig onroerend goed behoren tot onze clientèle. Wij adviseren u bij het opstellen van huurovereenkomsten en staan u bij in het voeren van procedures.

Omdat het vastgoed een zeer specifiek vakgebied is waar partijen elkaar vaker tegenkomen en nodig hebben, heeft Amstel Advocaten zich toegespitst op mediation in vastgoedzaken.
Het vastgoedrecht omvat alle rechtsgebieden die te maken hebben met onroerend goed. Zoals het huurrecht, het VvE-recht en het burenrecht. Het vastgoedrecht biedt verder nog bijzonderheden zoals de problematiek rondom vastgoedtransacties, veilingen en het beslag leggen op en het executeren van onroerend goed. Onze advocaten hebben veel ervaring en affiniteit met vastgoed en de Amsterdamse vastgoed markt.
De VvE is een veelbesproken onderwerp onder Amsterdammers. Het VvE-recht roept veel vragen op over bijvoorbeeld hinder, vakantieverhuur, onderhoud van het pand, gemeentelijke aanzegging tot funderingsherstel en de besluitvorming hieromtrent. De Amstel Advocaten adviseren en procederen niet alleen in dit rechtsgebied maar geven ook presentaties aan bijvoorbeeld grote VvE's en belangenorganisaties.

Een greep uit onze zakelijke opdrachtgevers

Stel uw vraag
close slider